Outbound Kitetravel Van – On the road: sustainable kitetravel essentials

Door het ombouwen van een bus naar onze Outbound Kitetravel Van , kunnen we op een duurzamere manier op kitesurf vakantie: dichter bij huis; minder uitstoot.

Sustainable on the road

Maar ook wanneer we on the road zijn, willen we duurzame(-re) keuzes maken.
Zo eten we zoveel mogelijk biologische (onbespoten) seizoensproducten en eten we geen vlees. Er zijn gelukkig superveel (eiwitrijke) recepten te vinden, perfect voor na een kitesurf-sessie. Daar schreef ik eerder dit blog al over.
Ook de spullen die we meenemen op vakantie zijn weloverwogen. Daarom hebben we recent een webshop geopend met deze sustainable kitetravel essentials!

Sustainable Kitetravel Essentials

Wat zijn dat dan, sustainable kitesurf essentials?” Nou, dat is eigenlijk heel breed!
In een busje (in Europa) heb je weer andere dingen ‘nodig’ dan wanneer je in Sri Lanka zit bijvoorbeeld.
Eigenlijk doel ik hier op producten die erg handig zijn op vakantie en die ook nog eens duurzaam zijn.

 • Tandenborstel
  Deze is vrij essentieel, toch? En hoe tof is het als je hier dan een duurzamere variant van hebt voor in jouw toilet tas?! Daarom hebben wij bamboo tandenborstels mee.
  Wist je dat 2 miljard plastic tandenborstels per jaar in het milieu terechtkomen?  Voorkom plastic afval en poets plastic vrij met onze limited edition “Kitetravel Brushes”. Verkrijgbaar in de varianten “Brush Kite Sleep Repeat” , “Check Windforecast” (in spiegelbeeld) & voor stellen/ vrienden “Good Kiter / Best Kiter“. Al onze tandenborstels worden verpakt in 100% gerecycled karton en worden plastic-vrij verzonden.
 • Waterfles 
  Must-have sustainable kitetravel essential voor elke kitesurfer die het gebruik van plastic wil verminderen.
  Deze MIZU-fles kan worden bijgevuld met drinkwater, op veel bekende kitesurf-bestemmingen waar drinkwater uit de kraan niet mogelijk is. Zo hoeft je dus geen plastic flessen te kopen en verminder je het gebruik van plastic in stijl.
  Funfact: de flessen hebben zo’n mooie roze dop omdat dit een left-over partij is van PINK RIBBON en anders weggegooid zou worden! Dat is natuurlijk zonde en daarom hebben wij nu heel mooie mizu’s met roze dop! Je kunt de doppen ook los bestellen trouwens mocht je de dop willen vervangen.
 • Poncho’s, bikini’s en yoga-wear.
  Ook zijn er een aantal producten die we niet zelf verkopen maar die we wel graag even onder de aandacht willen brengen. Je kunt ze terugvinden in onderstaande blog:

5 duurzame kitesurf merken als cadeautje

Kitetravel Apparel

In de bus is het ’s avonds vrij koud -zeker wanneer je in het najaar op roadtrip gaat, daarom hebben we altijd een hele lading truien en shirts bij ons. In onze webshop verkopen we ook een aantal garments.
Sustainable kitetravel producten en standaard shirts en truien van bekende merken zoals Mystic en Billabong.

We ‘over-produceren’ niet! Wanneer je ziet dat er nog maar 2 items in stock zijn, zijn het er ook echt nog maar 2: we drukken niet bij zodat we niet verspillen.

 

mizu sustainable kitetravel essentails

 

#ad #advertisement

Benieuwd naar onze webshop? Bekijk alle producten hier: https://shop.outboundkitetravel.nl/

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek