Wil jij komende zomer ook gaan kamperen, vaak kitesurfen en genieten van de zon aan de Spaanse kust? Kitesurfen en kamperen in Spanje is een gouden combinatie, waar we je graag meer over vertellen!

Kitesurfen en kamperen in Spanje

Met de auto/camper naar Spanje, of toch met het vliegtuig/met de trein?

Toegegeven: Spanje ligt niet om de hoek. Toch is een #roadtrip naar het zonnige zuiden zeker de moeite waard (en goed te doen). We schreven er dit artikel over. Hierin lees je tips voor tussenstops (zoals de stad Lille in Frankrijk en indrukwekkende grotten in Spanje). Natuurlijk zijn er nog veel meer tussenstops mogelijk, en daarom adviseren we je om een goede reisgids aan te schaffen. Een LonelyPlanet over Spanje bijvoorbeeld.
Wij hebben veel aan reisgidsen op roadtrips gehad, bijvoorbeeld toen we naar Zweden gingen.

Je kunt uiteraard ook naar Spanje vliegen
Goedkope Vliegtickets zijn vaak goed te vinden, wanneer je even gaat schuiven met de data.

Kitesurfen en kamperen in Spanje kan dus ook, wanneer je geen eigen tent/ sleurhut of camper bij je hebt. Er zijn veel campings waar je een sta-caravan of huisje kunt huren. Ook zijn er meer bijzondere accommodaties beschikbaar zoals een tipi-tent. Bekijk deze verblijfsoptie op de (familie-vriendelijke) camping in Spanje.

Kamperen in Spanje

Tips buiten de gebaande paden

Je kunt dus ook kamperen, wanneer je geen eigen accommodatie hebt.
Wanneer je jezelf wel kunt accommoderen (tent/ camper….) zouden wij aanraden om kleinschalige, bijzondere kampeerplaatsen op te zoeken. Dit kan prima in combinatie met kitesurfen in Spanje.

We werken onder meer samen met CampSpace. 
Het doel van deze organisatie is, om jou een ervaring buiten de gebaande paden te geven. Je slaapt bij de locals. Dat kan dus op het erf van een boerderij zijn, maar ook op een kleinschalige eco-friendly camping net buiten de stad.

 

——————————————————————–

Tip: Sluit niet alleen een Doorlopende Reisverzekering af maar ook een Camperverzekering!

——————————————————————–

HUELVA: een relatief on-ontdekt kitesurf & kampeer gebied in Zuid Spanje

Tarifa is natuurlijk super bekend onder kitesurfers. En, dat is niet voor niets. Vrijwel het hele jaar wind en veel verblijfsopties.

Langs de Spaanse kust zijn parkeerplaatsen langs het strand waar wildkamperen soms is toegestaan of gedoogd wordt (hierover lees je verderop in dit artikel meer).

Een populair Spaanse kampeer & kitesurf-gebied ligt vlak bij de grens met Portugal. De spots in dit gebied liggen tussen riviermondingen. Het blijft hier rustig op het water. Isla Canela is de enige spot die wat drukker is, in het hoogseizoen. Het water is rustig (vlak/ choppy) en vaak ondiep.

Verblijf Huelva
Bij Isla Canela en de diverse andere rustige spots, ligt een gezellige (familie) camping in de buurt. Een Spaanse camping met zwembad en vlakbij national park Doñana. Verblijf jij liever buiten de gebaande paden, bij de locals? Bekijk de CampSpace opties en bekijk actieve en avontuurlijke microcampings.

Verblijf op de camper-parking van the KiteFinca in
La Redondela, Zuid Spanje.

Kitesurfen en kamperen in Spanje bij
the KiteFinca

In Zuid Spanje (Huelva) bevind zich ook het kleinschalige eco-friendly kitesurfersguesthouse “the KiteFinca”.

Hier kun je behalve een kamer huren, ook jouw camper neerzetten! De plaatsen zijn schaars, dus boek the KiteFinca op-tijd! Je zit hier op vijf minuten van de kitesurfspot. 
Omdat deze finca op nog geen vijf minuten lopen van het schattige dorpje “La Redondela” ligt, is dit een goede uitvalsbasis voor een kitesurfvakantie naar Zuid Spanje waarbij je ook wil genieten van authenticiteit. Hier ontmoet je de locals bij de hippe barretjes en drink je lokaal gebrouwen speciaal bier in de biertuin.

Bij the KiteFinca kun je behalve verblijf ook activiteiten boeken:

  • Kite-coaching;
  • Kitesurf-lessen;
  • SUP (tours/ rental);
  • Longboard (skate) (clinic/ rental)

Voor een impressie van de omgeving, accommodatie en de spots
bekijk je de instagram pagina van the KiteFinca.

 

Van Nederland naar Zuid Spanje met de auto

Kosten kitesurfen en kamperen in Spanje

Om een kosteninschatting te maken voor jouw vakantie in Spanje, het volgende onderdeel.

Kiten in Zuid Spanje

Hoeft je geen spullen te huren? Dan kost kitesurfen in Spanje gemiddeld zo’n €0,- De omstandigheden zij het beste tijdens de zomermaanden in het Zuiden van Spanje.
De kosten voor verblijven cq kamperen op een camping in Spanje, lopen nogal uiteen.

Kamperen in Zuid Spanje

Een bungalow/ huisje Huelva kost zo’n €600-€700 in het hoogseizoen.
In een ander kampeer-gebied in Spanje, ter hoogte van Barcelona, kost het huren van een tent al snel z’on €800.

Voor een camperplek bij Tarifa betaal je zo’n €10 per nacht in het hoogseizoen. Daarnaast betaal je nog een prijs per persoon en betaal je vaak nog voor stroom, water en WiFi. In totaal kom je dan vaak uit rond de €25/nacht.
Voor een camperplek in La Redondela bij the KiteFinca betaal je vanaf €15 per nacht. Voor extra personen, stroom en kinderen (ouder dan €5) betaal je €5 extra per nacht.

Wildkamperen in Zuid Spanje
Over het algemeen is het wildkamperen of ‘la acampada libre’ verboden maar er zijn uitzonderingen afhankelijk van de wetgeving in de verschillende regio’s. 
Let op: In alle gevallen is het ten strengste verboden om een kampvuur te maken of te barbecuen vanwege het grote risico van natuur- en bosbranden!

onze TOP-tips

Tot slot willen we je nog een lijstje meegeven met een aantal tips voor jouw kampeer&kite vakantie naar het prachtige Spanje:

1. Neem de tijd: maak een #roadtrip met tussenstops &
2. Gebruik hiervoor een reisgids naast onze tips.
3. Geen eigen vervoer naar Spanje? Boek jouw verblijf op de beste campings op tijd (het kan nogal vol raken in het hoogseizoen jul-aug);
4. Verblijf in een tent, busje of anders. Maar doe het buiten de gebaande paden;
5. Verblijf met je camper op een van de drie unieke camper spots bij kite-guesthouse the KiteFinca

6. Ga ALTIJD goed verzekerd op vakantie! Met deze Camperverzekering ben je goed verzekerd. Bekijk ook deze Doorlopende Reisverzekering van Acsi verzekeringen.

 

Specifieke vraag?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze blog bevat affiliate links.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!