Kitesurf reisadvies: Visum kite vakantie

Ben je bezig met het plannen van een kite vakantie en wil je weten of je een visum nodig hebt voor de bestemming die je op het oog hebt?! Lees hieronder alles wat je moet weten wat betreft het al dan niet nodig hebben van een visum op kite vakantie!     Beknopt bestemming overzicht […]

Ben je bezig met het plannen van een kite vakantie en wil je weten of je een visum nodig hebt voor de bestemming die je op het oog hebt?!
Lees hieronder alles wat je moet weten wat betreft het al dan niet nodig hebben van een visum op kite vakantie!

 

 

Beknopt bestemming overzicht

Voor volgende bestemmingen heb je ook een visum voor je kite vakantie nodig:
Kaapverdië, Sri Lanka, Malediven, Kenia, Egypte, U.S.A., Oman en de Filipijnen (deze laatste alleen, wanneer je langer dan dertig dagen gaat blijven).

Via onze visum pagina vraag je gemakkelijk online een visum aan. Je hebt geen creditcard nodig en alle correspondentie gaat in het Nederlands! 

Je kunt ook zelf checken of je een visum nodig hebt via deze link: https://visum.nl/visa-quick-check

Lees hieronder meer over onze bestemmingen en de wijze waarop je een visum aan kunt vragen voor je kitesurf vakantie.

Visum kite vakantie Brazilië

Als kitesurfer met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Brazilië verblijven. Wil je langer bijven? Dan moet je een visum aanvragen. Neem hiervoor contact op met de ambassade van Brazilië in Den Haag.
Voor kitsvakantie naar Brazilië moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming.  Ook  moet je een geldig paspoort hebben. Kun jij ook niet wachten om naar Brazilië te gaan? Bekijk onze bestemmingen langs de kustlijn hier en begin met het plannen van jouw trip!

Visum kite vakantie Kaapverdië 

Voor Kaapverdië heb je een visum nodig. Je kunt dit, wanneer je boekt via Tui, direct regelen. Op de website van Tui kun je bij de FAQ zoeken op visum Kaapverdië waarna je de stappen volgt. Je krijgt een bevestiging in je e-mail inbox. Verder hoeft je niets te doen dan bij aankomst je paspoort te laten controleren. Check ook onze eerste blog voor reisadvies voor kiten op Boa Vista op maat wanneer je meer wil weten over de need-to-knows (‘gevaren’) van deze kitevakantie bestemming. Verder heb je voor bezoek aan Kaapverdië een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit de Kaapverdische Eilanden.Een visum is verplicht. Een visum voor Kaapverdië kun je online aanvragen, of aanvragen bij je boeking via TUI of persoonlijk regelen bij het consulaat van de Kaapverdische Eilanden in Rotterdam.
Meer weten over Boa Vista, de ‘hidden gem’ van Kaapverdië? Klik hier!

Visum kite vakantie Marokko 

Voor Marokko (Dakhla) is geen visum nodig. Wel is een geldig paspoort nodig (dus geen ID kaart!) welke nog geldig is bij vertrek uit Marokko.
Overige grens informatie
Dakhla ligt dicht bij het grensgebied. Het is verboden de grens over steken naar Algerije en Mauritanië. Houd voldoende afstand van de grenzen. Het risico op gewelddadige overvallen en ontvoeringen is groter als u dichter bij de grensgebieden komt. Bron.

Meer weten over Marokko en de hotels die wij aanbieden aan de lagune of aan de wave spot? Klik hier!

 

Visum kite vakantie Sri Lanka

Voor Sri Lanka heb je een visum nodig. Je mag er maximaal 30 dagen verblijven op een standaard toeristen visum. Dit visum kun je gemakkelijk online aanvragen of bij het consulaat in Den Haag. Wanneer je langer dan 30 dagen in Sri Lanka wil verblijven, moet je sowieso naar het consulaat voor een visum voor de gehele periode. je kunt een visum krijgen voor maximaal 90 dagen. Meenemen: Een bankafschrift waaruit blijkt dat je over voldoende middelen beschikt om jouw verblijf te bekostigen, 2 pasfotos, vliegtickets (bewijs van wanneer je het land in komt en weer verlaat) en cash (voor 2 personen, 90 dagen visum 165 euro)

Foto Kitesurfing Lanka Camperen

 

Meer weten over Sri Lanka?

Lees alle informatie over de beste kite bestemmingen in Sri Lanka hier!

 

 

Via onze visum pagina vraag je gemakkelijk online een visum aan bij onze e-visums partner.
Je hebt geen creditcard nodig en alle correspondentie gaat in het Nederlands! 

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek