Kitesurf Reisadvies: Veiligheid op kite vakantie

Is deze locatie geschikt voor jonge kinderen? Hoe zit het met de veiligheid in dit gebied en eventuele (politieke) onrust? Dit soort vragen zijn natuurlijk heel belangrijk om bij stil te staan. Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt. Ben je van plan om naar […]

Is deze locatie geschikt voor jonge kinderen? Hoe zit het met de veiligheid in dit gebied en eventuele (politieke) onrust?
Dit soort vragen zijn natuurlijk heel belangrijk om bij stil te staan.
Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt.
Ben je van plan om naar Dakhla, Boa Vista, Sri Lanka of Brazilië (kust boven Fortaleza) af te reizen? Lees dan even verder in dit eerste deel van onze blog omtrent veiligheid op kite vakantie !

 

Veiligheid op kite vakantie

Natuurlijk is het belangrijk om op voorhand de actuele situatie van je vakantiebestemming te checken, voordat je aan je reis begint.
In de tijd kunnen zaken veranderen.  Zo ook omtrent veiligheid bijvoorbeeld. De website van de rijksoverheid is een goede om te raadplegen om te bekijken hoe het zit met de veiligheid op kite vakantie : https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken/reisadviezen.


Veiligheidsrisico’s op kite vakantie

In dit blog lees je aspecten rondom de actuele situatie van de kitesurf landen die wij aanbieden (april 2018). Je vindt handige links die je helpen om een beter beeld te krijgen over de veiligheidsrisico’s.
Je kunt zo kitesurf reisadvies op maat inwinnen voor jouw trip die je bij ons kunt boeken!

Cumbuco, Ilha do Guajirú & Barrinha de Baixo

Over Brazilië heeft onze overheid deze pagina. Daarop staat onder meer dat de criminaliteit in Brazilië in de grote steden is toegenomen. Wees je hier bewust van en draag geen opzichtige sieraden en tasjes met waardevolle spullen. Help de lokale bevolking door zoveel mogelijk af te nemen bij locals: Van een heerlijk diner tot een transfer/ downwind begeleiding! Niet direct in verband met de veiligheid op kite vakantie maar wel goed voor de lokale bevolking.

Dakhla

Over Marokko hebben ze deze pagina. Marokko is een relatief veilig land. In het Noorden komen soms demonstraties voor waar je niet bij wil zijn. Er geldt in het land een hoog dreigingsniveau voor terroristische aanslagen. Onze bestemming, Dakhla, ligt echter buiten de grote toeristische trekpleisters en grote steden.

Boa Vista

Op deze pagina lees je meer over Kaapverdië. In de steden en bij toeristische plaatsen komt criminaliteit voor. Boa Vista is nog wat minder toeristisch dan andere eilanden zoals Sal. Kaapverdië is één van de armste landen, wees je hier op een positieve manier bewust van. Ons kitesurf reisadvies: Ga lokaal uit eten, neem producten en diensten zoveel mogelijk bij de lokale bevolking af. Zo werken wij samen met een lokale kitesurf school.

Kalpitiya & Mannar

Tot slot voor onze nieuwe bestemming (mei 2018): Sri Lanka. Bekijk deze pagina  voor de actuele informatie en situatie omtrent veiligheid voor jouw kite vakantie in Sri Lanka.

Edit 21 april 2019: Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Sri Lanka. Voor de meest actuele informatie, bekijk je de website van de overheid, Nederland Wereldwijd. Klik hier voor de kaart met het reisadvies van onze overheid. 

Overig:
Houd in Sri Lanka rekening met een chaos in het verkeer en soms smalle/  overzichtelijke wegen. Verlaat de hoofdwegen niet: In het Noorden/ Oosten kunnen mijnen liggen rondom militaire basissen. Maak geen foto’s van militairen! Net als in alle (armere) landen dien je ook in Sri Lanka alert te zijn op berovingen. Draag geen opzichtige sieraden en neem geen drankjes aan van vreemden. Tot slot moeten we nog vermelden dat homoseksualiteit helaas nog strafbaar is in Sri Lanka. Dit geldt ook voor buitenlanders.


Kitesurf reisadvies  voor een ander land of gebied? Stuur ons een berichtje of
Zoek hier!

Veiligheid heeft natuurlijk ook te maken met vaccinaties en dergelijken. Hier schreven wij al eerder een blog over. Die kun je hier vinden.


Veiligheid op kite vakantie & eigen verantwoordelijkheid

Doe vooral wat goed voelt, en luister naar je ‘onderbuik’ als het gaat om veiligheid op kite vakantie.
Bekijk de laatste informatie op de betrouwbare website van bijvoorbeeld de rijksoverheid en de GGD.
Bovenstaande tekst is een greep uit belangrijke wetenswaardigheden en is geschreven in april 2018. De reiziger is altijd nog zelf eindverantwoordelijke voor maatregelen die hij/ zij neemt voor het maken van zijn/ haar kitesurf reis.

 

Een reis boeken? Meer informatie? Neem een kijkje bij onze bestemmingen!

 

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek