Jouw kitesurf vakantie duurzamer

Wat kun je doen om jouw kitesurf vakantie duurzamer te maken?

Het begon bij ons met een stukje erkenning en interesse. Van het een kwam het ander en inmiddels kunnen we zeggen dat we onze leefstijl en vakanties zeker duurzamer gemaakt hebben.
Zoals je weet hebben we tegenwoordig een webshop met veelal reisproducten die jouw kitesurfvakantie/ leven iets duurzamer kunnen maken.  Daarnaast vliegen we een stuk minder. We maken nu vaker roadtripjes met onze (duurzaam) omgebouwde kitesurftravel-van.  En, we bekeken zelfs hoe het zou zijn om met de trein op kitesurf vakantie te gaan.

Bekijk de producten om jouw vakantie duurzamer te maken 

Vliegen, eten en kopenkopenkopen

We weten allemaal dat vliegreizen super belastend zijn. Maar, vliegen we er minder om? (we laten het antwoord hierop even in het midden). Daarom even wat anders: Wat je misschien nog niet wist, is dat de vlees- (en zuivel-)industrie en de industrie voor onze laptops en mobieltjes misschien nog wel meer vervuilend is!

We keken er deze uitzending van TEGENLICHT over:

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/Worsteling-van-de-Groenmens.html

Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips. Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies?bron.

Heb jij er ooit over nagedacht, om minder vlees te gaan eten?

Of, om een refurbished iPhone te kopen, in plaats van een nieuwe?

Misschien niet.

Maar we durven te wedden dat kitesurf vakanties en de milieubelasting die je hiermee veroorzaakt, jouw gedachten wel eens hebben doorkruist.

mizu sustainable kitetravel essentails

We geven je een drietal tips om jouw footprint te verkleinen, gemakkelijk in te passen in jouw kitesurf vakanties.

 

Vlieg bewust(-er)

Duurzaam vliegen is eigenlijk alleen mogelijk, door niet te vliegen. De impact van vliegreizen kun je actief verminderen door te kijken naar alternatieven zoals videoconferencing als alternatief voor zakenreizen of het gebruik van de trein om op plaats van bestemming te geraken.
Via de website van FlyGreen kun je vliegtickets kopen naar tal van populaire kitesurf vakantie bestemmingen en direct voor jouw vlucht compenseren. FlyGreen investeert het overgrote deel van hun inkomsten namelijk in duurzame projecten en CO2 compenserende projecten. Een van de projecten is een mega landgoed in India dat gevuld wordt met zonnecellen voor zonne-energie. De industrie die daar in rap tempo groeit, is hierdoor minder afhankelijk van vervuilende energiebronnen.

Support the local

Naast het vervoermiddel dat je kiest voor je vakantie, is de keuze van je verblijf, eten en de activiteiten van invloed op de milieubelasting. Denk aan water- en energiegebruik en afvalproductie ter plaatse.
Vaak geldt: hoe luxer de accommodatie en de omstandigheden, des te groter de negatieve gevolgen voor het milieu. Een groot verwarmd zwembad met veel chloor. Een daytrip met een touring car naar het strand. Een overvol restaurant met een zeer uitgebreide kaart.

Op Kaapverdië werkren we bijvoorbeeld samen met de kitesurfschool gerunt en opgezet door locals!

Kaapverdië, Boa Vista – “Sal Rei Getaway”

 

KEUZE VAN HET HOTEL/ VERBLIJF

Je kunt bij jouw hotel (of andere accommodatie) keuze dan bijvoorbeeld rekening houden met de kleinschaligheid. Houd daarnaast ook rekening met het personeel dat in dienst is. Het is alleen maar leuk wanneer de host uit het stadje of dorpje komt en je zo echt de hidden gem’s kan laten zien.

Ooit gehoord van “eco hotels”? Daar komen er steeds meer van! 
Deze “ECO-hotels” of “ECO-friendly-hotels” nemen veel maatregelen in het kader van duurzaamheid. Denk aan het gebruik van lokale producten (bij de bouw, de inrichting maar ook in de keuken), het gebruik van zonnecellen en het filteren van afvalwater om de planten in de tuin mee te bewateren en groen te houden.

Een aantal hotels in Dakhla zijn actief bezig met hun footprint. Zo heeft een van deze hotels bijvoorbeeld een zwembad gevuld met water uit de oceaan en zijn de huisjes voor een groot deel gebouwd van materiaal dat daar voor handen is (inderdaad, zand)
Welke hotels wij aanbieden die één of meerdere dingen doen in het kader van duurzaamheid, zie je onder de filter ECO FRIENDLY. 

Escape V8 morning sessie dakhla attitude

Last but not least, zijn wij een webshop begonnen met veelal duurzame kitesurf-travel essentials en gifts!
Bekijk hier welk alternatief wij voor je hebben, voor plastic flessen bijvoorbeeld.

Home

 

Meer weten? Stuur ons jouw vraag/ opmerking:

Specifieke vraag?

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek