Hier wil je bij zijn: Kitesurf events op vakantie

Bijzijn is meemaken! Hieronder vindt je 4 kitesurf events die jij kunt checken tijdens jouw kite vakantie. 1. Tien jarig bestaan Dakhla Attitude – festival voor jong & oud.  In juni 2018 is het zover: Dakhla Attitude, het eerste hotel op –wat velen zeggen- de beste spot aan de lagune, bestaat 10 jaar! En dat […]

Bijzijn is meemaken! Hieronder vindt je 4 kitesurf events die jij kunt checken tijdens jouw kite vakantie.

1. Tien jarig bestaan Dakhla Attitude – festival voor jong & oud. 

In juni 2018 is het zover: Dakhla Attitude, het eerste hotel op –wat velen zeggen- de beste spot aan de lagune, bestaat 10 jaar! En dat moet natuurlijk gevierd worden. In februari 2018 gaven ze het hotel al een transformatie door alle bungalows in het dragon camp blauw te schilderen en in de maanden naar juni toe wordt er hard gewerkt om alle faciliteiten up to date en strak te krijgen. Wat dacht je van een houten gym, speciale yoga ruimte, een wakeboard cable?! Attitude heeft écht (bijna?) alles en dat gaan ze in juni ook laten zien. De exacte datum moet nog bekend gemaakt worden, maar wanneer jij in de eerste helft van juni 2018 in Attitude zit, is de kans groot dat jij dit festival met activiteiten en muziek mee gaat maken!

Nog niet geboekt en wil je wel naar dit Kitesurf event in Dakhla? Lees meer over de spot en voor boekingen, klik hier.

 

Kite event pkra annabel van westerop archief foto outbound

2. GKA – Strapless freestyle kite comp.

Strapless kiten én freestyle tricks. Tijdens de GKA world tour ga jij dit zien. De tourstops zijn in het verleden al op Sal (Kaapverdië) en in Dakhla (WestPoint hotel) geweest. Een van de beter georganiseerde Kitesurf events, waarbij de riders strijden om de titel van beste freestryle strapless kitesurfer. Er zijn wedstrijden voor dames en heren en ook zijn er ‘expression sessions’. De feestjes en de sfeer er omheen zijn ook altijd heel leuk. Van dit event en andere Kitesurf events zijn ook veel filmpjes te vinden op de social media kanalen, o.a. van die van #WestpointDakhla.
De GKA (global kitesurf association) vertegenwoordigt en ondersteunt de belangen van de kitesurf industrie.  De volgende tourstop wordt gehouden bij WestPoint hotel van 24 tot 29 april 2018. 

 


3. RAGNAROK – Buffelen door de sneeuw. 

Gezellig, om zo naast Kevin Langeree aan het ontbijt te zitten en te praten over de condities en de uitdagingen die de dag gaat brengen.. In het hotel in Haugastol maken de riders zich klaar voor dé snowkite endurance race en wij waren erbij.
Red Bull Ragnarok is hét snowkite event die de kiter die een beetje van een uitdaging houdt, mee zou moeten maken. ‘Vroeger’ kon je gewoon nog meedoen aan dit event, maar nu moet je worden uitgeloot.
Het idee is simpel: Je gaat over het gigantische plateau genaamd de Hardangervidda dikke kilometers afleggen over de sneeuw door bergen & dalen. Geen enkel stukje is hetzelfde. Het ene moment kun je te maken hebben met windkracht 10 en het andere moment moet je loopen om te zorgen dat je kite in de lucht blijft. En dit alles met temperaturen die kunnen zakken tot wel minus 20 graden celcius. Een uitdaging? Ja. De moeite waard? Meer dan YES! In 2018 werd Ragnarok gehouden van 5 tot 8 april.
Meer weten over snowkiten op deze te gekke plek?! Lees onze ervaringsverhalen op onze blog!

 

Snowkiten Noorwegen
Snowkiten Noorwegen

4. King of the Air – Voor de échte “OHHH” en “AHHHH” momenten.

KOTA is voor adrenaline seekers – ook als je aan de kant staat om te kijken. Het kitesurf event gaat pas door met voldoende wind. Het idee is dat de kiters de meest sicke tricks uitvoeren met dikke megaloops. Megaloop late backroll, Megaloop board off, MEGA megaloop… Je mond valt open van verbazing. De riders hebben echt ongekend grote b*llen!
Je kunt alleen meedoen als je een invite krijgt of door een wildcard te winnen. Dit doen  (semi) pro riders door een filmpje op te nemen welke ervoor moet zorgen dat de jury is overtuigt dat dit de kiter is die kans maakt op de felbegeerde titel: King of the air.
King Of The Air vondt in 2018 plaats tussen 27 januari tot  – 11 februari in Kaapstad  Zuid Afrika. Voor 2019 zijn de data nog niet bekend en de deelnemers ook niet. Denk je dat jíj dus hebt what it takes? Misschien moet je meedoen voor een wildcard!
Wil je dit sowieso meemaken? Zorg dan dat je ruim van tevoren je accommodatie boekt, want het is een zeer populair event onder kiters (en niet kiters).

Op de hoogte blijven van de vetste Kitesurf events? Volg ons op social media! Ook om op de hoogte te blijven van onze eigen Kitesurf evenementen, in Nederland en in het buitenland.

 

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek