Brazilië, Barrinha de Baixo - "Blue Bayou"

Brazilië, Barrinha de Baixo - "Blue Bayou"

Waarom jij wil kiten in Barrinha

✓ Een rustige en charmante vissersplaats met accommodatie op de spot.
✓ Perfect om heen te reizen met een grote groep of als koppel. Perfect als tussenstop op jouw kust-trip.
✓ Constante side-shore wind en ongerept zandstrand.


 

icon on the spot

De Spot

♡ Weg van de drukte
♡ Golven/ chop
♡ Downwinders
♡ Dichtbij Jeri en Préa

 

Blue Bayou is gelegen in een kleine vissersgemeenschap van Barrinha de Baixo in Ceara, Brazilië. Dit kleine dorp wordt omringd door oceaan en strand, veel lagunes die zich vullen tijdens het regenseizoen en glooiende duinen.
Barrinha de Baixo -of kort weg Barrinha- is een opkomende spot.
Je kunt daarom dit ook als het perfecte startpunt zien van een downwinder één van deze plaatsen!

 

Barrinha’s Spot Guide
Op een normale dag gaat de wind om 11 uur ‘s ochtends “aan” waarna het de hele dag zo rond de 23 tot 30 knopen waait. Het wind seizoen begint in juni / juli en eindigt in januari. De overige maanden is het vaak ook nog kite-able maar geen hoogseizoen meer. Lees in onze blog artikelen en ervaringsverhalen over Brazilië. 

» Barrinha de Baixo .  Cross-On Shore – Beginners tot (ver-) Gevorderden – Recht voor de deur – Downwindtrips met locals. – Start seizoen: Lagunes! – Storage + douches aanwezig.

» Prea .  Maak een trip naar Prea, een zeer grote en populaire kitespot.

» Jericoacoara (Jeri)Deze spot was ‘vroeger’ bekend om zijn hippie-achtige uitstraling en leuke feestjes. Deze bestemming is nu een hele bekende onder het (kite) toerisme. Je vindt hier harde wind, veel feestjes & een prachtige omgeving.

» Afstanden spots:
Barrinha- Prea 5 km, Barrinha- Jericoacoara 16 km, Barrinha- Tatajuba 46 km.

Tot slot zijn de lagunes rondom Barrinha vol in juni (na het regenseizoen), hier wordt alleen niet vaak gekite omdat de wind op zee toch het hardste en meest stabiel is.

 

Temperatuur
28℃

3/2 shorty of boardshort

 


barrinha cumbuco ilhadoguajiruDominante richting: Oost – Noord Oost.
Beste periode: Juli-  Januari
Piek periode: Oktober – November
Type kitesurfer: Beginners, Gevorderden, Freestyle, Wave

 


Seizoenen
Door de thermische wind langs de kust gedurende de dag is er een zeer betrouwbare wind van juli tot januari.
De beste maanden om te kunnen varen zijn de maanden augustus t/m januari. Maar ook in Juni en Juli kun je hier al terecht voor een heerlijke wind-gegarandeerde kitesurf vakantie.
De overige maanden zijn de statistieken minder omdat het dan vaker regent (april – begin juni)
Benieuwd naar de windstatistieken van het gehele jaar? Deze vind je hier. Let op : Dit zijn de statistieken van Cumbuco, tel hier dus zeker een paar knopen bij op!

Surfcenter
Bij de accommodatie Blue Bayou in Barrinha kun je je kitegear stallen. Ook kun je jezelf en je gear na een sessie schoonspoelen bij de speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

 

Land Brazilië
Languages spokenPortugees, Engels
Currency usedBraziliaanse Real/Reais

Stad

De stad
Barrinha is een rustig vissersdorpje dat zo’n 15km ten zuiden van Jeri ligt.

In de stad..
▫ Restaurants
▫ Winkels
▫ (Beach)Barretjes
▫ Dokterspost (2x per week open)
▫ Let op: Geen bank!

Voor andere dagen zijn er doktersposten in de omringende dorpjes, ieder zo rond de 10 tot 15 minuten bereikbaar. In Acarau is een tweetal ziekenhuizen te vinden, waaronder een privé kliniek  Het stadje is de laatste jaren sterk gericht op (surf-) toerisme.

TIP: Vanuit Blue Bayou loop je direct het kleine vissersplein. Ga naar restaurants van de locals: Baraca do Belo, is een authentieke barraca, waar de meest verse vis wordt geserveerd. Of ga naar Komaki, een chiquer restaurant, meer Continentale maaltijden serveert van hoger niveau. Dus voor iedere eter, alle keuze, op zeer korte afstand en nabij het strand en Blue Bayou!
TIP: Laat kostenloos pizza bezorgen bij jouw casa of beachhouse!

LET OP: In één van de supermarkten kan met bankpas en creditcards betaald worden. Dit is ook zo bij restaurant Komaki. Voor de rest in contante Reals. In Jericoacoara kan bijna overal met bankpas betaald worden.
LET OP: Wij adviseren om bij aankomst op het vliegveld te pinnen. Blue Bayou wisselt geen geld en de dichtstbijzijnde bank is op 30 minuten rijden. Er zijn ook geen banken in Jericoacoara of Prea

Reis

 

Route - Amsterdam - Fortaleza (FOR)
Duur vlucht -  8 + uur
Mogelijke maatschappij - KLM of TAP

 

 

TIP: Je kunt vliegtickets vinden op diverse vliegtuigticket vergelijkingssites zoals skyscanner.
TIP: Wij raden aan om voor vertrek altijd de laatste reisinformatie op de website van de rijksoverheid aangaande geldigheidsduur van paspoort en reisvisum te bekijken. In onze blog kun je hier handige links voor vinden.

 

Boardbag/ bagage - KLM gratis (maart 2018).
Visum - Niet nodig

 

 

EXTRA INFO BOARDBAG: Voor een boardbag hoeft je bij KLM niet altijd bij te betalen. Je mag onderstaande surfuitrusting  meenemen in plaats van een koffer. Uw surfuitrusting (inclusief tas) van max. 300 cm (118 inch) mag max. 23 kg (50,5 lbs) wegen in Economy Class en max. 32 kg (70,5 lbs) in Business Class. Een kitesurfuitrusting mag bestaan uit een plank en een kite, verpakt in 1 kite bag
Voor een boardbag moet je bij TAP bijbetalen. Je boardbag kun je bij je boeking aangeven of achteraf (zelfs via Facebook). De kosten zijn €100,- per boardbag per enkele reis voor een intercontinentale vlucht (Oktober 2017). Meer informatie kun je hier vinden.

Transport - Vanaf de luchthaven is het zo’n 3,5 uur rijden naar Barrinha’s Blue Bayou. Regel vervoer met de local "Charlie" naar BlueBayou.

GOOD TO KNOW: Omdat Barrinha zand is en je te maken hebt met lagunes, opkomend tij etc. is een auto huren  niet perse heel erg aan te raden... Een  taxi vanaf het vliegveld is niet altijd betrouwbaar

Blue Bayou werkt dus met lokale drivers die meerdere auto’s kunnen organiseren. Dit allemaal tegen betaling aan de chauffeur. Reken op ongeveer 600 reais.
Let op: Vanaf het nieuwe vliegveld in Cruz is het slechts 20 minuten rijden! Er komen meer en meer vluchten hierop.

 

Verblijf

Het verblijf

⌂ Op het strand

⌂ 5 min.  lopen van het centrum

⌂ Eigen Keuken

⌂ Geschikt voor stellen, gezinnen & groepsreizen!

Het verblijf dat je boekt kun je aanvullen met diverse extra’s zoals ontbijt, BBQ nights en downwinders.


Goed om te weten: We kunnen de accommodaties exclusief aanbieden wanneer je met een groep komt van maximaal 18 personen. Ideaal voor het organiseren van een vrienden trip of kitesurf groepsreis.

 

Eten & Drinken


▫ Inclusief - Ontbijt

▫Catering mogelijk

▫DIY - Diner tip:  Komaki,, Toca do Castelo, Barraca de Belo.


Waaruit bestaat het ontbijt? Het ontbijt bestaat soweiso uit koffie/ thee, verse vruchtensappen, tapioca, verse broodjes, pancakes, vers fruit, omelet, roerei, tosti en beleg.

 

Voorzieningen & Faciliteiten 

 

▫Belgische host aanwezig

▫Bedlinnen, handdoeken

▫ Keuken

▫ WiFi

▫ 24/7 personeel aanwezig

TIP: Neem een duik in één van de zoet-water lagunes of in zee. Beiden op steenworp afstand. Of ga naar de bar/ restaurant A Piscina op ongeveer 600m lopen en neem een duik in het zwembad.

 

Duurzaamheid & Barrinha

De eigenaren werken alleen met locals en pakken ook geen commissie op diensten die de locals uitvoeren. Transport, Kitelessen en trips: Het volledige bedrag dat je betaald gaat naar degene die de dienst uitvoert. Vandaar dat wij je ook vragen om je kiteles en andere activiteiten op locatie te boeken/ betalen.

Er wordt gewerkt met lokale producten.

 

De aankleding die je ziet komt van het strand; vuil dat er lag zoals lege flessen, hout resten etc. zijn opgekalefaterd door de eigenaresse en maakt dat Blue Bayou een unieke inrichting/ sfeer heeft. Ze doen ook regelmatig beach cleanups.
De eigenaren zijn zoals je misschien uit bovenstaande ook al op maakt, nauw betrokken bij de omgeving en de lokale bevolking. Zo doen ze hun best om de omgeving en het dorp zo gezond/ goed mogelijk te houden. Denk aan het meenemen van speelgoed en kleding voor de armsten (dit kun jij trouwens ook doen als je komt!!!), denk aan het planten van bomen op de duin om verplaatsing van de duin tegen te gaan (“Eco Restauration Camp” stijl). En het doen aan plastic reductie/ recyclen waar mogelijk. Dit laatste is eigenlijk een ‘vraagstuk’ voor heel Brazilië. Wees je hiervan bewust als je naar Brazilië gaat.

Tot slot kun je bij Blue Bayou tassen en shirts kopen als souvenir. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar de stichting die de eigenaresse heeft opgezet: AmigosDasDunas. Een stichting voor zwerfhonden. De hondjes die je bij BlueBayou rond ziet lopen, zijn geadopteerd. Wil je geen souvenir kopen?  Een aai over de bol of spelen met een stok; wanneer je er bent vinden de hondjes gezelschap super gezellig!

 

 

 

ACCOMODATIES

Blue Bayou - Beachhouse

Blue Bayou - Beachhouse

Brazilië, Barrinha de Baixo - "Blue Bayou"
Prijs per accommodatie vanaf 287
Beachhouse BlueBayou is inclusief, bedlinnen, handdoeken, WiFi en mogelijkheid voor kitestorage en gebruik outdoor keuken met koelkast en bar. Kom met je familie, vrienden of...
Blue Bayou - Casa

Blue Bayou - Casa

Brazilië, Barrinha de Baixo - "Blue Bayou"
Prijs per accommodatie vanaf 175
  Casa Blue Bayou Casa Blue Bayou is inclusief, bedlinnen, handdoeken, WiFi  en mogelijkheid voor kitestorage en gebruik outdoor keuken met koelkast en bar.   Blue Bayou is...

ACTIVITEITEN

Downwinders + Les Barrinha

Downwinders + Les Barrinha

Brazilië, Barrinha de Baixo - "Blue Bayou"
Kitesurfen Blue Bayou heeft diverse mogelijkheden voor kitesurfers. Maak bijvoorbeeld downwinders langs de prachtige kust! Er zijn contacten met kitesurf instructeurs voor lessen en de mogelijkheid om... Info