Ga je op kite vakantie dan is de kans groot dat jij deze kitetravel must haves ook in jouw (board)bag heb zitten.

1 – Kite and Windsurfguide

Kitetravel must have nummer 1. Hoewel niet heel handig wanneer je heel hard bezig bent met downsizen en het besparen op kilo’s, want dit boek is best dik en zwaar. Maar, dat is dan ook echt het enige nadeel dat wij kunnen bedenken aan het inpakken van deze kitetravel must-have.

In dit boek van Stoked Publications vindt je informatie over het land, de gebruiken, temperatuur, water temperatuur (incl. wetsuit advies), de munteenheid…

Zweden roadtrip boeken tips
zweden roadtrip boeken

Eigenlijk een soort lonely planet voor kitesurfers maar dan met de essentiële informatie die voor ons belangrijk is: Wanneer werkt welke spot? Wat zijn de gevaren? Wat kun je er verwachten? Dankzij deze guide is de kans groot dat je spots vindt die je anders niet gevonden zou hebben.

Wij hebben de Europa versie altijd mee op roadtrip. Zo heeft het boek ons op prachtige spots gebracht in Frankrijk en Zweden.
De World versie gebruiken we ook vooraf voor het plannen van onze volgende kitevakantie. We schrijven spots op en lezen ons in. Wanneer we langer op reis gaan, gaat ‘ie ook zeker mee in de tas! Meer info over deze first-out-of-five van onze kitetravel musthaves? Kijk hier

 

 

2 – Een goede zonnebrand

Is het bewolkt, zit je in de sneeuw voor een snowkite vakantie, of zit je onder de heerlijk warme Braziliaanse of Spaanse zon: Zonnebrand is altijd een goed idee, en daarom ook een must have voor welke kite vakantie dan ook.
Je beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en je gaat huidveroudering tegen. Kies als kitetravel musthave een variant die zeer waterproof is.

Wij zweren bij Island Tribe. Deze producten zijn niet belastend voor het milieu als ze van jouw huid in het water terecht komen. Alle clear gel producten zijn nu naast parabenen-, parfum- en water-vrij, ook oxybenzone vrij.
Belangrijk: Het meeste wat je opsmeert blijft gewoon waar het zit want de crème is vrij vet. Eva’s persoonlijke tip: Haal de (factor 50) crème na het kiten goed van je huid af, zodat je onzuiverheden in je huid voorkomt!


 

Speciale deal voor Outbound Kitetravel blog lezers:

Degene die bestellen kunnen bij opmerkingen OUTBOUND zetten en ontvangen dan een gratis SPF 50 clear gel mini tube.

 

ktietravel must have island tribe

 


3 – Repair Kit

Onze derde van de 5 kitetravel musthaves: In onze bagage zit ook altijd een repair kit.
Ondanks dat de locaties die wij aanbieden eigenlijk allemaal wel een goede surfshop incl. kite repair hebben, vinden we het fijn dat mochten we iets moeten vervangen of plakken, we dit (ook) zelf kunnen doen met onze eigen materialen.

Verder is het ook een leuke “NO WIND ACTIVITY”  om je spullen te fixen/ onderhouden, mocht het onverhoopt een dag niet waaien.
Ook daarom is dit zeker één van onze kitetravel must haves!

 

4 – Waterdicht zakje voor om je telefoon (met daarop die belangrijke wind- & weerapps)

Super handig om je telefoon mee te kunnen nemen als je een downwinder gaat maken. Maak ook als je een trip maakt op een bootje, kayak of SUP. Of wanneer je tas onverhoopt nat en zanderig wordt…. Allemaal situaties waarin je blij bent dat jouw favoriete accessoire niet kan beschadigen!

Het merk “Overboard” is bijvoorbeeld goed maar Mystic heeft ze ook. Klik hier voor het aanschaffen van deze kite travel essential!

Op je telefoon installeer je trouwens alvast de volgende apps, zodat je de wind kunt checken:
DakhlaWindfinder.  Attitude heeft een eigen meet station waardoor de informatie altijd up-to-date is.
Ook voor Brazilië werkt deze website prima. Zeker in combinatie met WindGuru. 
Nederland Actuele wind
ism windfinder, windguru en KNMI;s actuele informatie. 
Haugastol (snowkiten, Noorwegen)
Haugastol app. Actuele informatie over het weer op alle spots langs de weg van de Hardangervidda!

Hier vind je nog een aantal goede (meer algemene) wind/weer apps ( gratis ! ) voor iPhone & Android.

 

5. Waterdichte action cam + accessoires

Bijna elke kiter heeft er wel een; een Go Pro (of vergelijkbaar). Logisch want de beste plaatjes schiet je op het water en niet iedereen heeft het geluk van een vriend(-in) op de kant met grote telelens (in Dakhla Attitude staat trouwens wel bijna altijd een camera man in het water om jouw acties vast te leggen – je kunt ‘m ook inhuren voor een privé shoot! Vraag naar de voorwaarden).
Wij hebben deze musthave voor de kitevakantie, onze Go Pro, mee met de volgende accessoires:

  • Stick – leuk om jezelf of de andere in & om het water te filmen. Omdat beelden zó dichtibj moeten zijn geschoten voor het beste resultaat is een uitschuifbare stok ook echt aan te raden. Tip: Spoel ‘m wel altijd af na een sessie anders dan wordt in- en uitschuiven al lastiger.
  • Mouth Piece – niet heel relaxed om mee te kiten maar wel ‘the next best thing’ na de head-band. Bij deze laatste ben ik altijd alleen maar bang om ‘m te verliezen. Bij the mouth-piece minder. Vanaf dit perspectief zie je echt wat jij ziet tijdens het kiten. Leuk ook bij sprongen of (uitgehaakte) tricks!
    Je kunt de accessoires o.a. bij Versus. kopen in Den Haag/ Scheveningen. Of bij van den Berg surf in Hoorn.

Heb je vette foto’s geschoten op vakantie bij één van onze locaties? Tag ons dan en gebruik #outboundkitetravel zodat wij kunnen meegenieten van jullie vette platen!

kitetravel musthave gopro foto van unsplash

Kitetravel must haves – maar dan net even anders

Wil je ander advies over wat je mee moet nemen?? Bijvoorbeeld als het gaat om een visum, vaccinaties of reisverzekering? Bekijk dan onze blogs “Kitesurf reisadvies op maat

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek