Wakeboarden @ Dakhla Attitude

Dakhla Attitude wakeboarden van bovenaf

Wat ooit een no-wind activity was, is nu onder kitesurfers misschien wel populairder dan ooit: Wakeboarden.

Wakeboarden

Recent is dan ook de Kite Park League (KPL) https://www.facebook.com/kiteparkleague/ ontstaan. Een organisatie die is geboren uit de passie van de beste slider & kicker riders, geïnspireerd door andere sporten zoals wakeboarden, skateboarden en snowboarden. Door het toenemende aantal spots met obstakels en wedstrijden, heeft de KPL besloten een overall championship te organiseren om na diverse ‘tour stops’ de KPL Champion te kunnen kronen.
Veel bekende en minder bekende pro-riders doen mee aan deze wedstrijden en trainen dus veel bij wakeparken in Thailand of op de Filipijnen bijvoorbeeld.

De cable in Dakhla is natuurlijk niet te vergelijken met één van de wakeparken die ik in het stukje hierboven bedoel. Maar hey, wil je je board gevoel een upgrade geven? Oefenen met de waterstart? Oefenen om over sliders of kickers te gaan? Of dat eerste 3’tje over de kicker inzetten? Dan zou ik zeker een wakeboard sessie boeken tijdens jouw verblijf bij Dakhla Attitude!

 

Wakeboard cable systeem

Dakhla Attitude heeft in maart 2014 (tijdens de PKRA) haar 2.0 wakeboard cable systeem geopend. Deze cable ligt middenin de woestijn (duh), maar hoe vet is dat?!

Het bassin dat speciaal hiervoor is aangelegd, is 140x45m en voorzien van 2 kickers (aan elke kant één), een slider en een bredere slider. Je kunt op je kiteboard (zonder vinnen) wakeboarden. Maar als je een wakeboard sessie boekt kun je daarbij beter ook één van de Hyperlite of Cabrinha boards met Ronix, Hyperlite of Cabrinha boots gebruiken. De kosten hiervoor bedragen 2 euro per persoon. Natuurlijk zijn de andere benodigde materialen ook aanwezig: Een helm en een impact vest van NP variërend van maatje S tot XL.

Hoe het werkt:
Je boekt een ‘cable ride’. Omdat het een 2.0 systeem is, ben je constant bezig. Want, ben je gevallen dan haalt de kabel je op en kun je gelijk weer verder.

1 persoon – 8 minuten – 8 euro
5 personen (groep) – 60 minuten – 50 euro

Je kunt ook een ‘cable lesson’ boeken. Net zo intensief als een Cable Ride, maar hierbij krijg je ook gericht coaching.
1 persoon – 30 minuten – 25 euro

 

Misschien wel net zo leuk: Wakeboarden achter de boot.

Wil je niet boarden achter de cable en waait het echt niet? Dan is er ook nog een wakeboard boot optie! De lagune van Dakhla wordt de perfecte gladde plas voor een boot wakeboard sessie. Behalve op je kiteboard of op een wakeboard, is achter de boot een ‘Wakesurf’ ook echt een aanrader. Je houdt de hendel vast en wanneer er een mooie hekgolf ontstaan is, kun je de hendel los laten om te surfen achter de boot!

Hoe het werkt:
Er wordt alleen gewakeboard achter de boot, wanneer het echt niet waait. Je kunt een wakeboard sessie boeken bij het surfcenter.

1 persoon – 15 minuten – 15 euro

Geef een reactie

Note: Reacties op deze website reflecteren de mening van hun auteur, niet die van Outbound Kitetravel. Hou het alsjeblieft beschaafd. Wij behouden ons het recht om reacties zonder uitleg te verwijderen.

Jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*