Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"

De Spot
Wavespot Dakhla heeft een prachtig eco hotel: Westpoint. Dit hotel ligt direct aan de kust bij een ultieme golf- &kitesurfspot. De golven komen uit het noorden en draaien naar noordwest om de punt heen richting de kust. Deze spot is ook een tourstop (wave en strapless freestyle) voor de GKA worldcup in juli 2017. De wavespot Dakhla varieert van worldcup waardige golven tot mooie beginnersgolven om je eerste golven te leren rijden.

Dagtrips naar andere mooie spots worden ook veel gedaan en er is een dagelijkse shuttle naar Dakhla Attitude om te kunnen kiten op de vlakwater lagune.
Een hele gave downwinder voor ervaren (wave-)kiters kan gedaan worden van ‘Golden point’ naar ‘ West point’

Temperatuur
Neem een (dun) wetsuit mee. Het is overdag aangenaam warm maar ‘s nachts is het koud in de woestijn, waardoor de watertemperatuur nooit erg hoog op zal lopen.
In de zomermaanden heb je al snel genoeg aan een shorty, in de wintermaanden neigen wij naar een 3/2 fullsuit.

Wind & Forecast
Door het woestijn klimaat bouwt de wind op, gedurende de dag: Naarmate het warmer wordt, trekt de wind vaak ook aan. Onze ervaring is, dat je bij de forecast van de bekende windvoorspellingwebsites vaak enkele knopen op kunt tellen.
De beste maanden om te kunnen varen met toegankelijke wind (lees: niet geregeld boven de 30 knopen) zijn de maanden rondom de zomer: April, Mei, Juni & September, Oktober.
Eigenlijk waait het het gehele jaar, maar uiteraard uitzonderingen daargelaten.
Benieuwd naar de windstatistieken van wavespot Dakhla voor het gehele jaar? Deze vind je hier.

Surfcenter
Het surfcenter wavespot Dakhla is te vinden aan de zijkant van het WestPoint hotel, zo dicht mogelijk bij de wavekitespot. In het surfcenter kun je je materiaal huren, je lessen reserveren, omkleden en afspoelen.
Behalve kites en toebehoren verhuren ze ook SUP- en surfboards. En verkopen ze wetsuits, shirts & andere (surf-)gear.

Westpoint werkt met kitesurfmateriaal van Cabrinha.

Tot slot kun je bij het restaurant aan het zwembad smoothies, drankjes, koffie en hapjes bestellen om even op te laden tussen je sessies door.

Drie maal per dag kun je in dit restaurant terecht voor het onbijt- lunch- en diner. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet waarbij ze op verzoek een lekkere omelet of spiegelei voor je bakken. Lunch & Diner worden geserveerd aan tafel en bestaat uit diverse gangen.  Liever á la carte? Er is nog een ander restaurant, waar je kunt genieten van top notch (wok-)gerechten en heerlijke sushi. Let op: Deze laatste zitten niet in de accommodatie prijs inbegrepen evenals de hapjes, drankjes en smoothies die je tussendoor nuttigt. Bekijk onze vlog voor meer informatie over het hotel/ verblijfplaats.

Land Marokko
Languages spokenEngels, Frans, Marokkaans-Arabisch
Currency usedDirham (MAD) en Euro

Stad

De stad
Westpoint ligt op c.a. 8km van het stadje Dakhla.
Dakhla kent leuke winkeltjes en een markt maar is wat ons betreft niet te vergelijken met toeristische (bad-)plaatsen zoals Taghazout, Essaouira of Marrakesh. Dakhla is (nog) niet echt ingesteld op (surf-) toerisme.

In de stad..
Je kunt de avondmarkt bezoeken, traditionele Marokkaanse snoepjes en koekjes kopen bij één van de winkeltjes of Marokkaanse thee drinken of linzen soep gaan eten bij één van de restaurants.

Reis

De reis
Het vliegtuig land in Dakhla op de luchthaven met de afkorting “VIL”.
Vliegtickets kun je vaak goedkoop vinden via prijsvergelijkingswebsites zoals skyscanner. De vluchten worden uitgevoerd door Royal Air Marco en hebben vanaf Amsterdam een tussenstop op Casablanca waarna je doorvliegt naar Dakhla. Wij raden aan om voor vertrek altijd de laatste reisinformatie op de website van de rijksoverheid aangaande geldigheidsduur van paspoort en reisvisum te bekijken.

Boardbag/ bagage
Je boardbag mag gratis mee op vluchten van Royal Air Maroc. Indien mogelijk wel even je boardbag van tevoren aangeven. En, houd rekening met het maximale aantal kilo’s en afmetingen: 23kg, 220x40x40. Meer informatie kun je hier vinden:
http://www.royalairmaroc.com/nl-nl/Reisinformatie/Bagage-en-serviceheffingen

Transport
Airport-transfer is inbegrepen bij jouw boeking bij Westpoint.
Het is c.a. 15 minuten rijden vanaf het vliegveld in het stadje Dakhla naar Westpoint.

Bij Westpoint gaat een dagelijkse shuttle van & naar Dakhla Attitude. Geef van tevoren even aan op welk tijdstip je gebruik wil maken van deze shuttle service. Dit kun je doen bij de receptie.
Westpoint organiseert diverse trips en activiteiten zoals trips naar andere surf/ wave spot en tripjes naar de stad. Hier kun je (tegen een kleine vergoeding) altijd bij aansluiten.

Verblijf

Het verblijf
Westpoint heeft diverse opties voor verblijf, de appartementen zijn allemaal gelijk en kunnen 1-4 personen faciliteren. Het verschil is de locatie. Je kunt op verschillende rijen verblijven. De eerste rij heeft vrij uitzicht op de Atlantische oceaan. Meer informatie hierover kun je vinden onder accommodaties.
Het verblijf dat je boekt, is altijd inclusief airport transfer, WiFi, ontbijt, lunch en diner.

Eten & Drinken
Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. Je kunt, tegen meerprijs, ook a-la-carte bestellen.
Het eten is zeer goed, een internationale chef runt het restaurant waar je dus van heerlijke maaltijden kunt genieten.
Het menu voor zowel ontbijt als lunch en diner verandert gedurende de week dagelijks. Je krijgt bij alle maaltijden ook onbeperkt water. Je kunt je eigen waterflessen tijdens de eetmomenten ook bij laten vullen.
Heb je allergieën of andere dingen die we moeten weten wat betreft het eten en drinken, dan kun je dat bij ons melden zodat wij kunnen zorgen dat hier rekening mee wordt gehouden.

Voorzieningen
De bedden zijn inclusief bedlinnen en handdoeken zijn ook inclusief bij je verblijf. Omdat Westpoint haar duurzaamheid probeert te vergroten, vragen ze hun klanten om hun handdoeken meerdere dagen te gebruiken.

Behalve een restaurant en surfcenter is er ook een zwembad. Deze is gevuld met zeewater.

Duurzaamheid & WestPoint Dakhla hotel
Omdat wij duurzaamheid belangrijk vinden, brengen we je graag op de hoogte van wat onze kitelocaties doen met dit topic. WestPoint is een waar “eco kitesurfhotel: Alle bungalows zijn gemaakt van zandzakken en hout. Alle energie komt vanuit zonneenergie. Al het water dat gebruikt wordt voor het bewateren van de planten is gerecycled. Alle lampen zijn LED lampen en daarnaast hebben ze een eco ‘zee water’ zwembad. Onverwarmd met dus water uit de zee! Tot slot werkt WestPoint met lokale werknemers en zoveel mogelijk lokale producten!

ACCOMODATIES

Westpoint, 1e rij

Westpoint, 1e rij

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"
Prijs per accommodatie vanaf 200
De bungalows liggen op de eerste rij langs de kust. Met fenomenaal uitzicht over zee en bijbehorende dreamy zonsondergangen! Alle bungalows bij Westpoint zijn hetzelfde qua indeling/...
Westpoint, 2e rij

Westpoint, 2e rij

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"
Prijs per accommodatie vanaf 150
De bungalows liggen op de tweede rij langs de kust. Net achter de huisjes op de eerte rij. Omdat ze om en om gesitueerd zijn is...
Westpoint, 3e en 4e rij

Westpoint, 3e en 4e rij

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"
Prijs per accommodatie vanaf 100
Alle bungalows bij Westpoint zijn hetzelfde, enkel de ligging van de bungalow ten opzichte van de zee varieert. De 3e en 4e rij liggen enkele tientallen...

ACTIVITEITEN

Kitesurfen & Kiteles bij WestPoint

Kitesurfen & Kiteles bij WestPoint

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"
Kitesurfen WestPoint Dakhla heeft diverse mogelijkheden voor kitesurfers en voor kitesurfles bij WestPoint. Er is een surfcenter op de main spot op de lagune bij zuster hotel... Info
Surfles bij Westpoint

Surfles bij Westpoint

Marokko, Dakhla - "Westpoint Hotel"
Surflessen worden gegeven via het sportcenter bij Westpoint van beginner tot gevorderd Beginnersles • 1 & 2 personen: €50,- per persoon per les • 3 & 4 persons:... Info